İçeriğe geç

Vira Vira Vira Ne Demek

Vira ne demek lazca?

Yaygın olarak kullanılan terim olan Vira vira, denizcilerin motoru çalıştırıp dümeni çevirdikleri ilk anda söyledikleri bir kelime grubudur ve “sağ salim” anlamına gelir.

Haydi vira bismillah ne demek?

VIRA kelimesi Akdeniz’deki birçok denizcilik topluluğu tarafından da kullanılıyordu. Ülkelerimizde özellikle denizcilikten önce yaygın olarak kullanılan “Vira Bismillah” ifadesi, sadece denizcilik dünyasında değil, toplumun her kesiminde “iyi bir başlangıç ​​dilemek” anlamında kullanılmaya devam ediyor.

Mayna vira yapmak ne demek?

Her türlü kaldırma ekipmanları, özellikle vinçler: 🔹Yükü indirme komutuna Mayna, 🔹Yükü kaldırma komutuna Vira denir.

Vira bismillah neden denir?

Türklerin Anadolu’ya gelmesi ve denizciliğe ilgi duymasıyla birlikte, “Çapa” anlamına gelen “Vira” sözcüğüne, “Allah’ın adıyla” anlamına gelen Arapça “Bismillah” ifadesi eklendi. Bu nedenle, özellikle Türk denizcileri denize her çıktıklarında “Vira Bismillah” diyerek yolculuklarına başlarlar…

Vira vira demek ne demek?

Türkiye’de denizcilerin tekneyi ilk kez dümeni çevirip motoru çalıştırıp denize açıldıklarında kullandıkları bir deyim olan “Vira Vira”, genel olarak güvenli ve kazasız bir seyir anlamına gelmektedir.

Lazca sevdiğim ne demek?

ma si maoropen – Vikisözlük.

Hayde vira ne demek?

Halk arasında “Hadi Bismillah” anlamına gelir ve balıkçılar arasında da. İster Fransız, ister Alman, ister Rus olsun her denizci “Vira” kelimesini bilir. Aslında birçok dilde “vira” kelimesinin karşılığı yoktur. Dolayısıyla “Vira” kelimesi uluslararası deniz trafiğinde kullanılan bir terimdir.

Vira bismillah nerede kullanılır?

[1] (argüman) Balıkçılar arasında kullanılan, “Bismillah” anlamına gelen bir deyim.

Bismillah demek caiz mi?

Evet, bu yeterli olurdu; ancak “he” harfini (Bismilla) açıkça çıkarmak ve telaffuz etmemek gerekir. Yani (Bismillah) dendiğinde Bismillah anlamına gelir. Daha uygun ifade (Bismillahi) olurdu. Soru: Kur’an, Bismillah’ın sadece bir hayvanı kurban ederken okunmasının zorunlu olduğunu, bir hayvanı keserken zorunlu olmadığını belirtir.

Çimariva ne demek?

ÇIMA: Bir ipin, halat veya yomanın uç kısmı. ÇIMARİVA: Personelin tekne boyunca sıraya girerek birbirlerini selamlamaları.

Vira alabanda ne demek?

Vira Alabanda, gemi yönetimi ve manevralarında yaygın olarak kullanılan bir denizcilik terimi olup, geminin rotasını değiştirmek veya onu belirli bir yöne çevirmek için yapılan dümenleme eylemidir.

Halatı volta etmek ne demek?

VOLTA: İpi bir direk veya koç boynuzunun etrafına sarıp sabitleyin.

Bre Bismillah ne demek?

Ergun Dündar | “Vira bismillah” ifadesi Türkçede “Hadi başlayalım, Allah’ın adıyla” anlamına gelir. “Başlamak” ve “bir işe girişmek” anlamında kullanılır veya… Instagram.

Funda Bismillah ne demek?

Funda (Çapa bırakma): Bu, çapa vincinin mandalını serbest bırakma ve çapanın kendi ağırlığı altında hızla suya düşmesine izin verme komutudur. Türk denizcilik geleneklerinde, “bismillah funda” komutu demirlemek için kullanılır. Vira (kaldırma): Bu, çapa vincini çalıştırma ve çapayı denizden çekmeye başlama komutudur.

Vira ne demek denizci?

Bir rota, bir geminin yönünü değiştirme yöntemidir. Bir geminin seyir halindeyken yönünü değiştirmek için, ya römorkörlerin yardımıyla döndürülür ya da vinçler ve halatlar yardımıyla geminin etrafında çekilir.

Hayde vira ne demek?

Halk arasında “Hadi Bismillah” anlamına gelir ve balıkçılar arasında da. İster Fransız, ister Alman, ister Rus olsun her denizci “Vira” kelimesini bilir. Aslında birçok dilde “vira” kelimesinin kendi dillerinde karşılığı yoktur. Dolayısıyla “Vira” kelimesi uluslararası deniz trafiğinde kullanılan bir terimdir.

Lazca cimri ne demek?

mťi mčǩomu [bit yiyen] Cimri, çok tutumlu insanları ifade eden bir deyim.

Viran kulübe ne demek?

TDK’ya göre “viran” kelimesi “yıkılmış, yıkılmış, bakımsız ve harap yapı ve yerler” anlamına geliyor.

Lazca kadın ne demek?

Lazca’da kadın, Oxorca anlamına gelir. Oxorca kelimesi, oxori “ev” ve ca “ağaç” kelimelerinin birleşiminden oluşur ve “evin ağacı, evin direği” anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Elit Escort