İzmir ili nasıl yazılır TDK?
DİKKAT: Özel ad içinde yer almayan ancak tamlama oluşturan şehir, il, ilçe, belde, köy vb. sözcükler. Küçük harfle başlayan kelimeler: Konya İli, Etimesgut İlçesi, Uzungöl Şehri, Taflan Köyü vb. Kıta, eyalet, il, ilçe, belde, kasaba ve köy adları, özel isim veya özel rakamdan sonra gelmeleri koşuluyla küçük harfle yazılır.
İzmirimizin nasıl yazılır TDK?
İZMİR KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla İzmirim olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı “İzmir” olmalıdır.
Çanakkale ili nasıl yazılır?
11. İki veya daha fazla kelimeden oluşan il, ilçe, ilçe vb. Yer adları yan yana yazılmıştır: Çanakkale, Gümüşhane; Acıpayam, Pınarbaşı, Şebinkarahisar; Beşiktaş, Kabataş vb.
Antalya ili nasıl yazılır?
ANTALYA KELİMESİNİN ANLAMI Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve türemiş eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Antalya olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Antalya şeklinde olmalıdır.
İstanbul ili nasıl yazılır TDK?
Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe vb.) büyük harflerle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, Orta Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Çayırbağı; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb. 14.
Manisa ili nasıl yazılır?
MANİSA KELİMESİNİN ANLAMI Gelen eki bırakılmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla Manisa olarak yazılır. Doğru kullanımı Manisa şeklinde olmalıdır.
Ankaramız nasıl yazılır TDK?
Bağlılığı belirten bir sahiplik eki varsa, bir kesme işaretiyle ayrılmalıdır. Bu kelime genellikle Ankaram olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım Ankara biçiminde olmalıdır.
İzmir’e nasıl yazılır?
İZMİR KELİMESİNİN ANLAMI İzmir, Türkiye’nin Ege bölgesinde bir şehirdir. Özel bir isim olduğu için büyük harflerle yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla İzmir olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı İzmir olmalıdır.
Konyamızın nasıl yazılır?
Bu kelime sıklıkla “konya” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Konya olmalıdır.
Samsun ili nasıl yazılır?
“Şehir, il, ilçe, mahalle, köy” kelimeleri, bir cümlenin başında veya bir tabelada olmadıkları sürece küçük harfle başlar. Nasıl? Taflan Köyü, Söğütlü Kasabası, Terme İlçesi, Samsun İli, Terme İlçesi, Samsun İli’nde eğitim çok yüksek kalitededir.
Kocaeli ili nasıl yazılır?
KOCAELİ KELİMESİNİN ANLAMI Gelen eki bırakılmadan yazılır. Bu kelime genellikle Kocaeli olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kocaeli olmalıdır.
Çorum ili nasıl yazılır?
Türkiye’nin Karadeniz bölgesindeki illerden biridir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Bu kelime sıklıkla Çorum olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Çorum olmalıdır.
Adana ili nasıl yazılır TDK?
Bu kelime sıklıkla Adana olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Adana olmalıdır.
Mersin ili nasıl yazılır?
Mersin (İli) Eski adıyla İçel, Türkiye’nin bir ilidir. Mersin’in dördü merkez ilçe olmak üzere 13 ilçesi bulunmaktadır. Merkez ilçeler Akdeniz, Mezitli, Yenişehir, Toroslar; Diğer ilçeler ise Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Silifke, Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar ve Mut’tur.
Ankara ili nasıl yazılır?
ANKARA PROVINCE KELİMESİNİN ANLAMI Ayrı yazılır ve tırnak işaretiyle ayrılmaz. Bu kelime genellikle Ankara Province, Ankaraili olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Ankara Province olmalıdır.
Denizli ili nasıl yazılır?
Türkiye’nin Ege bölgesindeki illerden biridir. Büyük harflerle ve boşluk olmadan yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla “denizli” olarak yazılır. Doğru kullanımı Denizli olmalıdır.
Kocaeli ili nasıl yazılır?
KOCAELİ KELİMESİNİN ANLAMI Son eki ayrılmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla “kocaeli” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı “Kocaeli” olacaktır.
Isparta ili nasıl yazılır?
Doğru kullanım Isparta şeklinde olmalıdır.
Nevşehir ili nasıl yazılır?
NEVŞEHİR KELİMESİNİN ANLAMI Gelen eki bırakılmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla nevşehir olarak yazılır. Doğru kullanımı Nevşehir şeklinde olmalıdır.