İçeriğe geç

Boş Tantana Ne Demek

Ne bu tantana ne demek?

1) Boş gürültü yapmak; 2) Gereksiz ve boş yere konuşmak.

Tantana ne demek Arapça?

Arapça ṭn kökünden gelen ve “çınlama, çınlama, özellikle davul sesi” anlamına gelen ṭanṭana(t) طنطنة kelimesinden türetilmiş bir sözcüktür.

Boş tatava ne demek?

Argo. Gevezelik etmek, saçmalamak: Sıra sıra sandalyelerde oturan Tatavalılar grubu, sigaralarından bir nefes çekip dumanı havaya verirler, sonra sağa sola hararetle bir şeyler söylerler… (Tayfun Pirselimoğlu).

Boşlamak ne demek?

[1] Kayıtsız davranın, artık ilgi göstermeyin.

Tam tamına ne demek?

tam olduğu gibi, tam olarak, eksiksiz.

Tan ne anlama gelir?

Tan isminin anlamı: Tan, Türk kökenli bir isimdir ve “şafak”, “güneşin doğuşu” anlamına gelir. Bu isim yeni başlangıçlar, umut ve yenilenme gibi niteliklerle ilişkilendirilir. Tan isminin diğer anlamları: İyi haber getiren, iyi haber getiren, neşeli adam anlamına gelir.

Tan ne demek eski Türkçe?

tan – Nişanyan Sözlüğü. Eski Türkçe taŋ “1. “Tuhaf şey, mucize, 2. Güneşin doğuşu” kelimesinden türemiştir.

Tana ne demek TDK?

Dede Korkut Kitabı’nda “Tana (su) bataklıkları” ifadesi de geçmektedir.

Curcuna nedir?

Bir toplantıda meydana gelen gürültü ve kargaşa, her sesin herkesin kafasından çıkması. “Kargaşa yaratmak, kargaşa yaratmak, bir yerde kargaşaya sebep olmak, her şeyi gürültülü hale getirmek.”

Dölek dur ne demek?

Dölek: Dur. Avucunu yırtarım: Yanaklarını yırtarım. At gibi kişner: Olduğun yerde kal.

Gadanın alayım ne demek?

TDK Sözlük “Taşımak” kelimesinin anlamı. Daha spesifik olarak, bir kişinin veya bir kimsenin endişelerini ve kaygılarını alıp götürmek ve onları bu endişe ve kaygılardan kurtarmak için kullanılır.

Lakırdı ne demek TDK?

1. kelime, ifade, cümle: Daha önce hiç duymadığım bir Türkçe cümleydi. 2. kelam, benzetme, söz, sohbet: Gevezelik etti; Bütün gece konuştular ve beni uyanık tuttular.

Neden 31?

Mastürbasyon, eski dilde Istimna bil-yed (kısaca Istimna) veya onanism olarak adlandırılır, günlük dilde “jerk-off” olarak bilinir. Bu ismin, eski yazıda kullanılan Arap rakamları 3 (٣) ve 1 (١) şeklinden türetildiği öne sürülmüştür.

Boş yok ne demek?

Blank Yok, BiP kullanıcılarına özel dikkat ölçümüne dayalı ödüllü bir İnternet paketi yarışma hizmetidir. Kullanıcı ekranda 3 bardak görür. Bardaklarda 1 GB, 2 GB veya 3 GB olmak üzere farklı ödüller bulunur.

Boş boş durmak ne demek?

Sesli Sözlük – boş durmak, boş oturmak, işsiz dolaşmak, çalışmamak.

Halkı tan eylemek ne demek?

“Kınama” eleştirmek, lanetlemek anlamına geliyor… 22 Eylül 2008

Curcuna nedir?

Bir toplantıda meydana gelen gürültü ve kargaşa, her sesin herkesin kafasından çıkması. “Kargaşa yaratmak, kargaşa yaratmak, bir yerde kargaşaya sebep olmak, her şeyi gürültülü hale getirmek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Elit Escort